به گزارش پایگاه خبری چلبیم، سعید ضروری یکی از همیاران محیط زیست منطقه آزاد قشم است که به دلیل معلولیت جسمی و ابتلا به دیستروفی عضلانی چندین سال است از ویلچر برقی استفاده میکند اما روحیه پرتلاشش او را به یکی از فعالان حوزه گردشگری ماجراجویانه ایران بدل کرده و در حال حاضر، نخستین برگزارکننده تورهای اینچنینی برای گروههای هدف خود برای سفر به قشم است.
با او به گفتگو نشستیم:
یک ویلچر برقی قدیمی دارم به نام ویلی، ۱۳ سال همسفر ایرانگردیهایم بود اما دیگر مستعمل شده و قابلیت استفاده مجدد ندارد. دوست داشتم این ویلچر پایان شگفتانگیزی را تجربه کند. به فکر افتادم تا بدنهاش را به زیستگاهی مصنوعی برای آبزیان خلیجفارس تبدیل کنم تا راوی خاکم برای دریایش باشد.
با پیشنهاد دوستان تصمیم گرفتیم اسکلت فلزی را در دریا و در سایتی با همین نام «زیستگاه مصنوعی ویلی»، غرق کنیم و روی بدنه آن مرجان بکاریم. برای قطعاتی که نباید غرق شود هم تصمیمی ماجراجویانه گرفتم، موتورهای برقیاش بلااستفاده مانده بود و میتوانستم با تغییر کاربری همچنان از آنها استفاده مفیدتری داشته باشم.
دست به کار شدم و با رویکرد کاربردی کردن انرژی پاک در تفریحات دریایی و ایمنسازی تفریحات دریایی برای افراد دارای معلولیت، پدلبردی مجهز به موتور برقی ویلی ساختم!
با توجه به معلولیت خیلی شدید خودم که امکان پارو زدن ندارم، از جویاستیک ویلی برای هدایت این شناور استفاده کردم تا با توجه به نوع طراحی، به هیچوجه امکان واژگون شدن نداشته باشد.
تصمیم گرفتم با این وسیله به نفع انجمن دیستروفی ایران کاری خاص و ماجراجویانه انجام دهم.
با توجه به نیاز شدید افراد دچار بیماری دیستروفی عضلانی به استفاده از ویلچرهای برقی و احتمال حمایت خیران برای تهیه این وسیله نقلیه در کنار وجوه زیست محیطی کار، سفری ۲۴ ساعته با این هدف خاص طراحی شد تا از جنگلهای حرای گوران آغاز و تا دوربنی، طبل، کورزین و لافت ادامه یابد.
این سفر با توقف در ایستگاههای یاد شده همراه بود، اما همچنان سوار بر پدلبرد بودم. با آغاز حرکتم، کمکهای مردمی به حساب انجمن دیستروفی واریز شد. هدف خرید ۱۰ ویلچر برقی به نفع جامعه بیماران دیستروفی عضلانی و تبیین شعار حفظ ذخیرهگاه زیستکره حرا و حمایت از پروژه حفاظت از کرکس کوچک بود.
خوشبختانه این حرکت با حمایت مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، جمع بسیاری از ورزشکاران، قهرمانان کشور و دوستان همراه شد که نتیجه آن تا اینجا، جمعآوری ۷۰ درصد از مبلغ مورد نیاز برای خرید ۱۰ دستگاه ویلچر برقی است. در این ماجراجویی که ۲۴ ساعت بدون توقف و خوابیدن همراه بود مسیر ۵۰ کیلومتری طی شد.
در پایان باید بگویم؛ من توانستم نشان بدهم امکان استفاده از شناورهای برقی که هیچ نوع آلودگی ندارند در جنگلهای حرا وجود دارد. برای حفاظت از حرا در آینده مجبور هستیم به این سمت حرکت کنیم.
بعد از این برنامه، همچنان فرآیند جمع کردن کمک مالی در فضای مجازی ادامه دارد و مردم وجوه خود را به حساب انجمن خیریه حمایت از بیماران دیستروفی واریز میکنند. پیش از این هم دو ویلچر برقی با مبلغ هر کدام ۳۵ میلیون تومان جمعآوری و به کودکان مبتلا و ساکن مناطق کمتر برخوردار تحویل داده شد تا آنها بتوانند با ویلچر برقی خود به دبستان بروند.
چلبیم: سعید ضروری یکی از جسورترین و خستگیناپذیرترین مردم کشورمان است کخ با تمامی محدودیت های حرکتی خود، از حرکت باز نمانده و پرشور و پرحرارت نه تنها برای خود دنیایی بیمرز ساخته که این بیمرزی را در کنار احترام به زیست بوم به دیگران هدیه داده است.
شما همراهان ارجمند میتوانید با فعالیتهای این فعال محیطزیستی و گردشگری از آدرس زیر بیشتر آشنا شوید:
https://www.saeedzaroori.com/