به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی چلبیم، پیوند خوردن ماهیت جزیرهای قشم با شغلی به نام ماهیگیری که پایه و اساس زندگی در این منطقه را شکل داده، ساختاری متفاوت از سفره غذایی ایجاد کرده که هرچند در حاشیه جنوبی کشور رواج دارد اما، کاربرد چاشنیها تنوع گستردهای از مزهها را پیشروی مخاطب قرار داده است.
کُلُمبا غذای بسیار لذیذی است که از ترکیب گندم پَرَک شده، ماهی، سبزی(گشنیز و شوید خردشده) تهیه میشود و شباهت زیادی به حلیم دارد.
هدف از معرفی این غذای خاص که امروزه کمتر از سوی نسل جوان مورد توجه قرار گرفته و پخته میشود، رسیدن به معرفی ظرفیتی کمتر پرداخته شده در صنعت گردشگری جزیره به نام گردشگری خوراک، غذا یا آشپزی است.
یکی از اصلیترین مشاغل مردم جزیره ماهیگیری است و به تبع آن پایه اغلب غذاهای قشم از دل دریا تامین میشود و خلیج فارس با داشتن تنوع فراوانی از آبزیان این امکان را برای ساکنان کرانه جنوبی کشور مهیا کرده تا انواع و اقسام غذاها را با این فراوانی از آبزیان تهیه و طبخ کنند.
کاربرد زیاد ادویه در بین جنوبیها در کشور زبانزد است و تفاوت ترکیبی این ادویهها بسته به جغرافیای سکونتی نیز باعث شده یک نوع غذا در هر استان یا شهر جنوبی یا حتی هر دستپخت و هر خانه متفاوت از هم باشد که میتواند این امتیاز را تبدیل به فرصتی بینظیر برای شکلگیری بخش مهمی از صنعت گردشگری یعنی گردشگری خوراک کند که بهعنوان یک گرایش محبوب در جهانگردی شناخته میشود.
گردشگری صنعتی رو به رشد در جهان است بنابراین مقاصد سفر برای رقابت باید به دنبال ایجاد مزیت و تنوع برای درصدر ماندن باشند و چه عامل برجستهای میتواند بهتر از میراث فرهنگی ناملموس منحصربهفرد محلی و منطقهای برای جذب گردشگر باشد؟!
یکی از لذتبخشترین تجربیات سفر، آشنایی با آدابورسوم و چشیدن طعمهای جدید است که خاطرهای لذتبخش و تجربهای تازه برای گردشگران به یادگار خواهد گذاشت و جزیره قشم یکی از بهترین مقاصد جنوب کشور برای کسب این تجربه است.