تاریخ : یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 8 December , 2024

پرنده‌نگری ظرفیتی برای توسعه گردشگری تخصصی در قشم

  • کد خبر : 4408
  • ۰۲ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
پرنده‌نگری ظرفیتی برای توسعه گردشگری تخصصی در قشم
پرنده‌نگری فعالیتی اکوتوریستی و یکی از انواع گردشگری تخصصی است که نیاز به توجه و برنامه‌ریزی در مقصد آن، جزیره قشم دارد.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی چل‌بیم، فعالیت‌های اکوتوریستی بر پایه احترام به طبیعت و گونه‌ای از اجرای سفر است که با کم‌ترین آسیب زیست محیطی، فرهنگی و اقتصادی برای همه افراد مرتبط(جامعه میزبان، گردشگران و ذینفعان) همراه بوده و با اهداف توسعه پایدار همراستایی کامل دارد.

پرنده‌نگری و شناخت پرندگان، یکی از شاخه‌های دانش زیست‌شناسی و البته گردشگری علمی و مهم‌ترین بازار روبه رشد اکوتوریسم جهان است که سالانه گردش مالی بالایی به همراه دارد اما در برترین مقصد پرنده‌نگری کشورمان، مهجور مانده و آن‌طور که باید شناخته نشده و مورد استفاده قرار نگرفته است.

جزیره قشم با بهره‌مندی از مزیت وجود ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا، به گستره‌ای وسیع برای حضور انواع پرندگان آبزی، کنار آبزی و شکارگران بدل شده اما هنوز نتوانسته جایی در سبد اقتصاد جامعه محلی و فعالان صنعت گردشگری جزیره و کشور برای خود باز کند.

جنگل‌های جزر و مدی‌ حرا پوشیده از گیاهانی همچون مانگرو و چندل است و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مناطق حفاظت‌شده کشور به نام تالاب بین‌المللی خور خوران(ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا)، در دنیا شناخته می‌شود.

این منطقه در شمال‌غرب جزیره قشم با آبراهه‌های فراوان، پرندگان زیبا و طبیعت بکر وحشی‌، از اماکن گردشگری و نقاط دیدنی جنوب ایران محسوب می‌شود که با مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی تخصصی می‌تواند هرساله افراد زیادی را برای تماشا به‌سوی خود جلب کند.

پرنده‌نگری جذابیتی بی‌مرز برای صنعت گردشگری قشم

پرنده‌نگری و لذت بردن از دنیای زیبا و پر راز و رمز پرندگان ما را با یکی از متنوع‌ترین بخش‌های حیات‌وحش آشنا می‌کند. جستجو و پیدا کردن گونه‌های آزاد و وحشی پرندگان، لذت از تماشای آن‌ها، در صورت امکان عکس‌برداری از آن‌ها و اضافه کردن نام و سایر مشخصات گونه به لیست مشاهدات هر فرد، فعالیت‌های دیگری است که در یک تور پرنده‌نگری اتفاق می‌افتد.

جنگل‌های حرای قشم پناهگاه پرندگانی است که به دلیل امنیت و وجود ذخایر غذایی بسیار، این مکان را برای سکونت و یا مهاجرت‌های فصلی خود انتخاب کرده‌اند.

در حرای قشم می‌توان به تماشای اِگرِت ساحلی، عقاب ماهیگیر، گیلانشاه معمولی و ابروسفید و سلیم‌ خرچنگ‌خوار در کنار گونه‌های کمیاب‌تری همچون حواصیل هندی، پلیکان سفید و چاخ‌لق هندی پرداخت.

علاقه‌مندان به پرنده‌نگری، در سواحل گِلی جنوب جزیره(ژئوسایت جزایر ناز و ساحل ژئوسایت غار نمکدان)، می‌توانند به تماشای دیدومک، حواصیل سبز، سنگ‌گردان، سلیم کوچک و سلیم شنی کوچک و بزرگ بپردازند.

مناطق داخلی و خشک قشم نیز از دیگر محیط‌های جذاب برای پرنده‌نگری است که با درختچه‌های کهور پاکستانی، درختان آکاسیا، کُنار و گیاهان خشکی‌پسند خاصِ رویشگاه‌های شنی پوشیده شده است. در این مناطق پرندگان مقیمی همانند کورکور سیاه، کرکس کوچک، سارگپه چشم‌سفید، یاکریم، جغد کوچک جنوبی، زنبورخوار سبز، سبزقبای هندی، چکاوک بیابانی، بلبل خرما، شهدخوار، کلاغ هندی، غراب گردن قهوه‌ای، گنجشک گلو زرد، مونیای هندی و زردپره راه‌راه را می‌توانید مشاهده کنید.

نکته کلیدی

از آنجایی که بازار گردشگری در سال‌های اخیر بین مردم کشورمان به سرعت رشد کرده، عوامل موثر بر تصمیم برای سفر نیز به زودی دستخوش تغییر می‌شود و به‌دلیل آگاهی و افزایش دانش سفر، دیگر تصویر مقصد عامل اصلی در فرآیند تصمیم‌گیری نخواهد بود بلکه عوامل یا گرایش‌های مهم دیگری بر اساس علایق و ارزش‌های گردشگران در حال شکل‌گیری است که قشم برای تداوم سهم داشتن از آن، هم‌اکنون نیازمند چاره‌اندیشی است.

با سپاس ویژه از عکاس جوان قشم: امین ابراهیمی درکوئی 

مکان: جنگل حرا لافت 

لینک کوتاه : https://chelbim.ir/?p=4408
  • نویسنده : معصومه مشار
  • منبع : پایگاه خبری چل بیم

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.