به گزارش پایگاه خبری چلبیم، تنها چند روز تا انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی است. به همین بهانه با یکی از جوانان پرتجربه که کاندید نمایندگی استان هرمزگان است به گفتگو نشستیم. مدیری جوان و نخبهای از میان فرزندان شهدا که سالهاست نماینده مردم هرمزگان در کمیسیون بهداشت و درمان کشور است.
با ۲۷ اختراع ثبت شده در حوزه مهندسی پزشکی، بیش از ۱۲ سال خدمت در استان و وزارت بهداشت و درمان کشور، دارنده دکترای مهندسی پزشکی پرتو درمانی، دکترای کسب و کار و یکی از جوانترین اساتید دانشگاه هرمزگان، دارنده عنوان مدیر برتر کشوری برای ۵ سال متوالی در استان، تنها هرمزگانی نماینده ایران در سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ و صاحب امتیاز نشریه دنیای مهندسی پزشکی که متولد سال ۱۳۶۷ است.
تمام عناوین گفته شده به همراه افتخارات مادی و معنوی دیگری در حوزه خدمت به مردم در دولتهای مختلف ما را به نام اسحاق عامری سیاهویی میرساند، فرزند برومند هرمزگان زرخیز اما محروم، هرمزگان پهناور اما بیآب، هرمزگان نخبه پرور اما تنها با سه کرسی نمایندگی در مجلس.
حضور عامری در سمت مدیریت تجهیزات پزشکی استان هرمزگان، آغازگر تحولی در حوزه تجهیزات پزشکی و بازنگری نحوه خدمات به بیماران بود که در نهایت به تجهیز بیمارستانهای بندرعباس به تختهای جدید و تامین دستگاههای سیتیاسکن در مرکز استان و چند شهرستان منجر شد.
وی که هماکنون معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی کشور است برنامههای خوبی برای سه حوزه آموزش، بهداشت و درمان و امنیت شغلی دارد.
گفتگوی ما را در محیطی کاملا ساده و دوستانه در ادامه بخوانید:
چلبیم: نظرتان در مورد انتخابات امسال و مشارکت مردم چیست؟
عامری: یکی از سختترین کارهای دنیا انتخابات است!
من مدیر مسوول و صاحب امتیاز نشریه تخصصی دنیای مهندسی پزشکی هستم و با توجه به شغلم نباید از حوزه بهداشت و درمان کشور گله کنم اما، اگر صلاح مردم در میان باشد، حوزه کاری خودم را هم زیر سوال میبرم، زیرا خبرنگاری که در خدمت مردم نباشد، خبرنگار نیست.
به بحث مشارکت اشاره کردید، استان هرمزگان با این وسعت تنها سه نماینده دارد در حالی که در مقام مقایسه، اگر مثلا به شهر آبادان اشاره کنیم این شهر هم سه نماینده دارد! هرمزگان با ترکیبی از افراد با طیف های مختلف قومی و قبیلهای از عرب تا فارس و بلوچ، از سنی و شیعه تا سایر اقلیتهای مذهبی با نیازها و خواستههای متفاوت و در اختیار داشتن بیش از ۴ درصد مساحت کشور، به لحاظ تعداد نماینده مردمی در مجلس با شهر آبادان برابری می کند!
اما چه مردم نجیبی داریم که با تمام کاستیها هنوز هم با حداقلها پای کارند. داشتن راه، آب، برق، مخابرات و اینترنت نیازهای ابتدایی است که مردم هرمزگان اینها را میخواهند، تازه میگویند سفره با خودمان، این دغدغهها را حل کنید.
ما در چند حوزه مشکل داریم؛ آب و بهداشت و درمان که مصوبه سفر ریاست جمهوری هم همین بوده و باید این دو اولویت حل شود. مشارکت اتفاق میافتد ولی مردم هنوز نگران آینده خود هستند. حتی اگر من هم رای نیاوردم، امیدوارم کسانی موفق شوند که با نظر اکثریت مردم انتخاب شدهاند، کسانی که رای نمیدهند باز هم در فرآیند انتخاب شرکت کردهاند. اما به نظر من خروجی باید رای همه مردم باشد، این از همه چیز مهمتر است.
چلبیم: برنامه شما برای بعد از انتخابات در صورت موفقیت چه خواهد بود؟
عامری: من اگر انتخاب بشوم به کمیسیون بهداشت میروم و تمرکز اصلیام را در سه حوزه آموزش، سلامت و اشتغال میگذارم.
همین الان ما در استان بیش از ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی، بیش از ۲۵۰۰ نفر کادر درمان و بیش از ۲۷ پایگاه امداد جادهای کم داریم. حداقل ۳۰۰ آمبولانس لازم داریم.
در حوزه آموزش هم وضعیت اصلاً خوب نیست. بزرگترین بندر کشور در استان هستیم اما دانشگاه علوم و فنون دریایی در خرمشهر و محمودآباد است. در آبادان دانشگاه صنعت نفت داریم اما هرمزگان با داشتن سه پالایشگاه، هیچ دانشگاهی ندارد. بیمارستانهای معروف صنعت و نفت در ۱۷ نقطه کشور وجود دارد اما اینجا هیچ. تردد خودروهای مناطق آزاد در سایر استانها آزاد است اما اینجا خیر. یک جاهایی در هرمزگان ما تازه میخواهیم مشابه بقیه جاها بشویم و این اتفاق بسیار بدی است، خدا به مردم ما خیر بدهد.
*بازیابی آب و توسعه صنایع تبدیلی
چلبیم: میدانیم که مهمترین مشکل مردم استان به ویژه قشم، آب است، آیا برای حل این معضل راهکاری دارید؟
عامری: ما به لحاظ اقلیمی شبیه عمان و امارات هستیم تازه بیش از هزار کیلومتر مرز دریایی داریم. آنها چگونه مشکل آب را حل میکنند؟
در حوزه آبشیرینکنها درست عمل نکردیم. آب در این حوزه سه بخش دارد؛ آب خوراکی، زراعی و پسآب که بخش دوم و سوم را به دریا میریزیم!
مدیریت دو دو تا چهار تا کردن است. ما جاده نداریم، ماشین خوب هم نداریم، آمبولانس هم نداریم، دو میلیون نفر با ۱۰۰ تخت آیسییو داریم، خوب وقتی تصادف میشود آدمها هم میمیرند. در آبشیرینکن هم همین است. ظرفیت باید افزایش پیدا کند، این حوزه باید تقویت و قراردادها اصلاح شود. روستاهای در مسیر باید حقابه پرداخت کنند. در قشم که اصلاً مشکل آب یک موضوع عجیب است. اگر از کسی بپرسید: آیا میدانید جایی در کشور داریم که حدود ۳۰ تا ۷۰ روز آب ندارد، هر گزینهای ممکن است به ذهنش برسد به جز جزیره قشم!
در این مسیر هم باید صنایع تبدیلی را فعال کنیم هم بخش دوم و سوم را بازیابی کنیم و به دریا نریزیم.
استان هرمزگان بهشت کارخانجات غذایی است، چون ما دریا داریم. بهترین جا برای کاشت گیاهان دارویی و صیفیجات است. بهترین مکان برای راهاندازی کارخانجات کنسروسازی ایران است. این استان ارزانترین شهرک صنعتی ایران را دارد، ولی هیچکس حاضر نیست اینجا کار کند به این دلیل که اولویت تصمیمگیران و تصمیمسازان ما صنایع تبدیلی و تولیدی نبوده است.
این حوزه آدم متخصص میخواهد، تاکنون بابت این نیاز هرمزگان چند تذکر به دولت داده شده؟ من اولویتم این است، همین الان دارم این کار را برای کل کشور انجام میدهم چرا مردمی که از پوست و گوشت خودم هستند، بینصیب بمانند؟
گوجه بندری معروف است اما آیا در استان کارخانه ربسازی داریم؟ ما دریا داریم اما آیا در استان کارخانه سرمسازی داریم؟ یا صنایع فولاد؟ اینها صنایع آببر است اما در استان ساحلی ما چه جایی دارند؟
با راهاندازی صنایع تبدیلی، ضمن شکوفایی ظرفیتهای موجود در استان، چنین نخواهد ماند و امنیت شغلی جوانان ما هم تامین می شود.
آموزش، سلامت و امنیت مثلث موفقیت در هر دولتی است و ما عزم داریم آن را با حمایت مردم کامل کنیم.
چلبیم: توان اجرا، تخصص و مدیریت میخواهد که خوشبختانه در میان کاندیدهای امسال هرمزگان، گزینههایی دیده میشود. برای شما جوان نخبه و متعهد استان آرزوی موفقیت داریم و از حضورتان در این مصاحبه سپاسگزاریم.
پایگاه خبری چلبیم از تمامی کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی امسال برای انجام مصاحبه اختصاصی دعوت می کند.