به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی چلبیم، میراث معنوی و تاریخی یکی از فراگیرترین بخشهای صنعت گردشگری در عصر حاضر است و تمدن اسلامی بهعنوان گستردهترین تمدن دینی در جهان دارای آثار ملموس و ناملموس بسیاری است که قابلیت کمک به توسعه گردشگری میراث را دارد.
جزیره قشم بنا به موقعیت جغرافیایی خود در طول قرنها محلی برای زندگی صمیمانه مسلمانان سنی و شیعه بوده و به همین دلیل در حوزه تمدن اسلامی از دو جنبه معماری بهره گرفته که میتواند این جزیره را به پایگاهی برای آشنایی گردشگران با تمدن اسلامی(سنی و شیعه) و تاثیر آن بر شکلگیری سبکهای متفاوتی از معماری در طراحی مساجد تبدیل کند.
اماکن زیارتی، مساجد، آداب و رسوم، بناهای تاریخی، سنتهای آشپزی اسلامی، تاثیر تمدن اسلامی بر هنرها و صنایع دستی همه از مظاهر تاثیر تمدن اسلامی بر میراث ناملموس در کنار میراث ملموس این جزیره زیباست.
در این بین مسجدجامع رمچاه با قدمتی که به قرن ۱۱ هجری میرسد، یکی از زیباترین مساجد جزیره و تنها مسجد دارای گنبد فیروزهای قشم است که فرصتی برای آشنایی با قدمت معماری ایرانی اسلامی در جزیره را به گردشگر میدهد.
این مسجد در سال ۱۱۰۰هجری قمری توسط محمدعلی ملا مبارک در روستای رمچاه ساخته شد که به سبک دوره صفوی و مسجد امام در میدان نقش جهان اصفهان است. مناره این مسجد، بسیار زیبا، با طولی بیش از ۵۰ متر از سطح زمین و به سبک مسجد پیامبر(ص) در مدینه منوره می باشد و بین سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۳ مورد بازسازی قرار گرفته است.
سر مناره این مسجد، به شکل هلال ماه با ارتفاعی بیش از ۱۸۰ سانتی متر، توسط هنرمندان اصفهانی، طراحی و ساخته شده است.
پس از زلزله ای که در سال ۱۳۸۷رخ داد، بخشی از این مسجد تخریب شد که توسط معماران اصفهانی، مرمت و بازسازی شد.
سفر به قشم را نباید تنها با بازدید از مناطق ساحلی و ژئوسایتهای اعجاب انگیزش به پایان رساند. بازدید از روستاهای این جزیره ۱۵۰۰ کیلومتری و لذت بردن از معماری مساجد قدیمی، به شما تجربهای متفاوت از قشم و مردم با اصالت و مذهبیاش میدهد.
برای بازدید از این مسجد تاریخی زیبا میتوانید به جزیره قشم، بخش مرکزی، روستای رمچاه، مسجد جامع رمچاه سفر کنید.