تاریخ : یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 8 December , 2024

مرگ‌ دلخراش یک لاک‌پشت سبز در ساحل قشم

  • کد خبر : 2485
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
مرگ‌ دلخراش یک لاک‌پشت سبز در ساحل قشم
امواج خروشان خلیج فارس جسم بی جان یک لاک‌پشت سبز را به ساحل جزیره قشم آورده و منظره‌ای دلخراش را رقم زده است.

به گزارش پایگاه خبری چل بیم، دوشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۱؛ امواج خروشان خلیج فارس جسم بی جان یک لاک‌پشت سبز را به ساحل جزیره قشم آورده و منظره‌ای دلخراش را رقم زده است که قلب هر نظاره‌گری را می آزارد.

شکستگی‌های شدیدی در لاک این لاک‌پشت وجود دارد و ورم کردگی‌های آن نشان می دهد مدتی از مرگ آن و رسیدن جسمش به ساحل می‌گذرد.

هنگام مواجهه خبرنگار چل بیم با این لاک‌پشت، کلاغ‌های شهر و مگس‌های فرصت طلب در حال تغذیه از او بودند که صحنه‌ای هولناک را خلق کرده بود.

این ساحل، محل شنای دختران و پسران خردسال محله امام حسین(ع) و محله های همجوار است که شرایط موجود می تواند برای سلامت آنان زیان بار باشد.

لاک‌پشت سبز دریایی (نام علمی: Chelonia mydas) که به نام‌های لاکپشت سبز، لاکپشت سیاه و لاکشپت سبز اقیانوس آرام نیز شناخته می‌شود، نوعی لاک‌پشت از خانواده Chelonidae است.

دلیل نام‌گذاری این گونه وجود لایه‌ای از چربی سبز رنگ در زیر لاک این حیوان است. این گونه از لاکپشت‌ها در آبهای گرمسیری سراسر جهان زندگی می‌کنند؛ دو جمعیت مجزا در آبهای اقیانوس آرام و اطلس شناسایی شده‌اند.

لاکپشت‌های سبز در خلیج فارس و دریای عمان نیز زندگی می‌کنند. در سواحل جنوبی ایران بیش از ۵۰ زیستگاه اصلی برای لاک‌پشت‌های دریایی وجود دارد که محل چرا، جفت‌گیری و تخم ریزی آن‌ها می‌باشد بر اساس نتایج به دست آمده لاک‌پشت سبز و لاک‌پشت پوزه عقابی بیشترین تعداد لانه‌سازی یا به بیان دیگر بیشترین مناطق لانه‌سازی و تخم‌گذاری در ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

لاکپشت سیز دریایی بالغ عموماً از علف دریایی تغذیه می‌کند و به گونه‌ای با هرس کردن کف دریا از رشد بی رویه جلبک‌ها جلوگیری می‌کند. این گونه از لاکپشت‌ها برای زیست‌بوم مفید هستند و به عنوان موجودات پاک‌کننده زیست‌بوم دریا به‌شمار می‌روند و آلودگی‌های سواحل را از بین می‌برند.

لاک‌پشت سبز با خوردن گونه‌های دریایی از جمله عروس دریایی جمعیت رو به افزایش آن‌ها را کنترل می‌کند. از نظر طبقه‌بندی «آی‌یوسی‌اِن» این گونه از لاکپشت در لیست قرمز گونه‌های در حال انقراض قرار دارد.

در بسیاری از کشورها شکار این لاکپشت و استفاده از تخم‌های آن ممنوع شده یا محدود شده‌است. با اینحال این گونه از لاکپشتها به دلایل مختلف از قبیل آلودگیهای محیط زیست، پیشرفت ساخت و ساز در مناطق ساحلی، صید در تورهای ماهی و میگو و بیماری‌های مختلف در خطر انقراض هستند.

انتهای پیام/.

لینک کوتاه : https://chelbim.ir/?p=2485
  • نویسنده : مجتبی نوزرنژاد
  • منبع : چل بیم

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.