به گزارش پایگاه خبری چل بیم، شنبه ۳ تیر ۱۴۰۲؛ «مجتبی نوزرنژاد» مدیر مسوول این رسانه در یادداشتی با عنوان ««سایه سنگین عطش بر قشم/ سفر چراغ خاموش معاون آبفای کشور به جزیره» نوشت:
وعدههای مسوولان خرد و کلان در واکنش به بحران بیآبی جزیره قشم را که مرور کنیم در می یابیم سالهای سال است که مشکل بی آبی این جزیره حل شده و با برگزاری چندین جشن پایان آبرسانی، مردم قشم به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند.
حقیقت آبی جزیره قشم، همچون همیشه تاریخ با سرانجام وعدههای پوشالی و روایتگری متولیان در تضاد بوده و اهالی قشم از شهرهایش گرفته تا روستاهای آن همچنان با بی آبی روزگار میگذرانند. آب، معضلی کهنه و وعدههای پی در پی حل آن نمکی آشنا بر زخم تشنگی مردمان جزیره جهانی قشم است.
با سکانداری دولت سیزدهم و حضور دولتمردان ایران قوی در قشم بار دیگر موجی از فریاد عطش جزیره قشم را فراگرفت. موجی که به گواه تجربه و تاریخ چندی نخواهد گذشت که با ارائه گزارشهای خلاف واقع به مرکز کشور از تاثیر خروش آن کاسته خواهد شد. اگر چنین شود، قشم باز هم باید برای حقستانی به انتظار لبریز شدن صبر مردمانش و خیزشی دیگر سر در زیر خاکستر فرو ببرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در آخرین اظهارات خود پیرامون موضوع آب، نوک پیکان مطالبات را به ریل اصلی باز گرداند و بار دیگر همگان را به کوتاهی های آبفای هرمزگان در قبال مردم مظلوم و محروم نگاه داشته شده قشم متوجه کرد. عادل پیغامی به صراحت تاکید کرد که آبفای هرمزگان باید نسبت به انجام تعهدات خود در جهت تامین آب مناطق روستایی جزیره قشم اقدام کند؛ مسئولیت تامین آب، آبرسانی و پرداخت یارانه تولید و توزیع در روستاهای جزیره قشم بر عهده آبفای استان هرمزگان بوده و این نهاد به بخشی از وظایف ذاتی خود عمل نکرده است. البته در کنار این اظهارات باید در نظر داشت که ۶ شهر جزیره قشم نیز با مشکلات غیرقابل چشمپوشی در حوزه آب مواجهاند و عمده این شهرها وضعیتی بحرانی نظیر غربیترین روستاهای جزیره را تجربه می کنند.
حدود یک هفته پس از انتقاد مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نسبت به کوتاهیهای آبفای هرمزگان در قبال قشم، چشمان بیدار جزیره شاهد سفر چراغ خاموش معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری آبفای کشور بود. سفری که نمیتوان آن را با انتقادات مطرح شده بیارتباط دانست. از نکات قابل تامل این اقدام انجام سفر در دل شب، کوتاه و بدون اطلاع رسانههای جزیره قشم است.
سفری که در صورت برنامه ریزی اصولیتر و فراهم آوردن امکان حضور رسانههای جزیره میتوانست باعث انتقال دقیق شرایط جزیره، پاسخگویی به افکار عمومی، تسریع روند حل مشکل آب و امیدواری مردم شود اما در کمال تاسف چنین نشد. آنچه آبفای هرمزگان به عنوان خروجی این بازدید مخابره کرده است باز هم وعدهای است که حافظه تاریخی مردم قشم از آن سرشار است.
خروجی این بازدید با تاثیرات مهم ملی آن است که مدیرعامل آبفای هرمزگان وعده پایداری شرایط بحرانی جزیره قشم تا پایان سال ۱۴۰۲ را عنوان کرده و اطلاعی از تبیین دقیق وضعیت نابسامان حاکم بر جزیره قشم و رنج آب مردمانش وجود ندارد.
معتقدیم سرانجام خیزشها به ستاندن حق مردمان قشم و حل بحران بی آبی این جزیره منجر خواهد شد و از این رو با امید و عزمی راسخ مسیر نقادی را ادامه خواهیم داد. مطالبهگران قشم باید از مخابره گزارشات خلاف واقع، سفیدنمایی و یا عادی انگاری شرایط توسط متولیان که منجر به کاهش حساسیتهای ایجاد شده در سطح کشور می شود جلوگیری کنند. همچنین انتظار است سیاست و رویه غلط آبفای هرمزگان در بیاعتنایی محض به رسانههای جزیره قشم در بازدید مسوولان کشوری از مشکلات این جزیره تغییر کند تا این مجموعه به همخوانی لازم با سیاستهای کلان دولت مردمی ایران قوی نزدیک شود.
انتهای پیام/.