به گزارش پایگاه خبری چل بیم، یک شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۲؛ عادل پیغامی در جلسه با معاون فرهنگی وزارت علوم و معاونان فرهنگی دانشگاه های سراسر کشور، اظهار داشت: جزیره قشم از سال های دور مهمترین کانون میان فرهنگی در منطقه بوده و دارای جغرافیای طبیعی و انسانی ویژه ای است.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی های خود بر لزوم توجه به فرهنگ دریاپایه در کنار موضوع اقتصاد دریاپایه تاکید کردند که جزیره قشم پایگاه اصلی فرهنگ و تمدن دریاپایه در خلیج فارس است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور افزود: آشنایی بیشتر مسئولان و معرفی بهتر ظرفیت های فرهنگی و تمدنی موجود در جزیره قشم می تواند زمینه ساز گسترش فرهنگ دریاپایه در کشور باشد.
به گفته پیغامی؛ جزیره قشم از غنی ترین نقاط کشور به لحاظ وجود نمادهای تاریخی و فرهنگی است و مکتب فرهنگی و هنری خلیج فارس در این جزیره پویا و در حال جوشش است.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که فرمودند: «خرمشهرها در پیش است نه در میدان جنگ نظامی، در میدانی که از جنگ نظامی سخت تر است»، خاطرنشان کرد: معتقدم جزیره قشم یکی از این خرمشهرهاست و باید برای پیشرفت و توسعه آن وارد میدان شد و تلاش نمود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: جزیره قشم به عنوان الگوی وحدت و همزیستی میان مذاهب و فرهنگ ها در سراسر کشور شناخته می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جلسه گفت: حضور فعال جامعه محلی برای توسعه مبتنی بر توانمندی و دانش بومی، یکی از مزیت های اصلی فعالیت های فرهنگی در جزیره قشم است.
عبدالحسین کلانتری ادامه داد: تدوین یک نقشه راه و برنامه جامع براساس شواهد فرهنگی و تاریخی موجود در جزیره و با مورد توجه قرار دادن زیست بوم جامعه محلی، اقدامی بسیار ارزشمند است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد هستیم برخی از مسئولان نگاه مثبتی نسبت به عملکرد مناطق آزاد ندارند و باید برای معرفی بهتر اقدامات و پیشرفت های صورت گرفته در این مناطق با برنامه ریزی، تلاش بیشتری نمود.
براساس این گزارش، ادریس راموز، معاون فرهنگی و اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این جلسه گفت: اجرای الگوی مردم شهری برای توسعه با در نظر گرفتن نقش آفرینی و حضور فعال جامعه محلی با تمرکز بر بستر فرهنگی و تمدنی موجود در جزیره قشم در دستور کار قرار دارد.