به گزارش پایگاه خبری چل بیم، یکشنبه ۲۷ شهریورماه ۱۴۰۱؛ سیدهاشم داخته با اعلام این خبر گفت: این دورههای آموزشی به منظور افزایش آگاهی از ضوابط محیط زیست در راستای بهره برداری پایدار از محیط زیست دریایی برگزار میشود.
وی ادامه داد: مدیران کلوپ، مدرسان غواصی، ناخدایان و کارکنان اداری کلوپ در این دورهها شرکت کرده و بعد از پایان آموزش به هریک از افراد کارت محیط زیست داده شده و این افراد بدون داشتن کارت محیط زیست اجازه فعالیت در مجموعه را ندارند، این کارت به صورت سالانه تمدید میگردد.
داخته تصریح کرد: اطلاعات و آگاهی لازم برای بهرهبرداران از محیط زیست دریایی در این دوره به سه قسمت اهمیت و ارزش محیطزیست دریایی، چالشها و آسیبها و پیشنهادات و راهکارها دستهبندی شده و توسط کارشناس محیطزیست دریایی این مدیریت آموزش داده میشود.
به گفته مدیر محیط زیست منطقه آزاد قشم: سرفصلهای برنامه آموزشی کلوپها مطابق با آخرین بروزرسانی اهداف توسعهپایدار و استانداردهای جهانی در این خصوص میباشد، همچنین در بخشهای آموزشی تخصصی از اطلاعات و آخرین استانداردهای گروههای تخصصی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) مانند گروه تخصصی لاکپشتهای دریایی استفاده شده است. در زمینه پایش آبسنگهای مرجانی نیز از ارتباط با دو برنامه بینالمللی آبسنگهای مرجانی شامل کرال واچ در دانشگاه کوینزلند استرالیا و برنامه ریفچک بهره برده و از آموزشهای تخصصی آنها استفاده میگردد. این دوره به عنوان دوره پایه محسوب شده و آموزشها به صورت منظم و در آینده در بخشهای تخصصی ادامه خواهد داشت.
وی یادآور شد: همزمان با برگزاری این دوره به منظور تشکیل پرونده اطلاعات تاسیسات دریایی در مدیریت محیط زیست، بازدید از کلوپ و امکانات و تجهیزات آن انجام شده و صورتجلسه میگردد. همچنین نظر به اهمیت ویژه گردشگری دریایی و نیز مشترکات این حوزه با محیط زیست و گردشگری، کارشناس گردشگری دریایی مدیریت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد قشم نیز جهت هم افزایی بیشتر در این دورهها حضور دارد.
به گفته داخته، به منظور آگاهی از نحوه صحیح فعالیت کلوپها به منظور ارتقاء سطح حفاظت از محیطزیست و اعمال روشهای بهرهبرداری پایدار، بازدید عملی در زمان فعالیت به صورت کامل از زمان دریا رفتن و بازگشت به کلوپ انجام شد.