به گزرش پایگاه خبری چل بیم، چهارشنبه ۱۶شهریورماه ۱۴۰۱؛ قرارگیری در آستانه اربعین حسینی بار دیگر بحث بدعت بودن یا نبودن برگزاری آیینی تحت عنوان «پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی» داغ کرده است اما حقیقت ماجرا چیست؟
بررسیها بیانگر آن است که به گفته امروز حجتالاسلام علی اکبر انصاری راد، مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان: در سطح استان مراسمی تحت عنوان «پیاده روی جا ماندگان اربعین حسینی» برگزار خواهد شد و این مراسم طی دو سه سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا تاکید بر عدم برگزاری بود اما مردم بصورت خودجوش این مراسم را برگزار کردند که این مراسم امسال با عزم ملی صورت خواهد گرفت.
وی افزود: این راهپیمایی در سراسر کشور اعم از مرکز، استان ها، شهرستان ها و حتی بخش ها برگزار می شود و این مراسم، آثار و برکات خوبی بهمراه داشته و خواهد داشت لذا از برخی جهات باید آمادگی های لازم اعم از امنیتی و سایر ملزومات داشته باشیم.
این کارشناس مسائل دینی در هرمزگان تصریح کرده است: مسیر اصلی پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی در شهر بندرعباس از محل پارک شهید دباغیان تا مسجد جامع این شهر خواهد بود و سپس ایراد سخنرانی ، قرائت زیارت اربعین، مراسم عزاداری و مداحی و در پایان نیز نماز جماعت ظهر و عصر برگزار می شود. البته ممکن است مسیرهای فرعی هم وجود داشته باشد که مردم از محلات مختلف شهر، خود را به مسجد جامع برسانند.
ممکن است پیادهروی «جاماندگان اربعین» به یک بدعت بزرگ تبدیل شود
این در حالی است که امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان یزد پانزدهم شهریورماه امسال با تاکید بر اینکه نباید جایگزین برای پیاده روی اربعین ایجاد کنیم، گفته است: مراسمی تحت عنوان پیادهروی جاماندگان اربعین هیچ توجیهی ندارد و ممکن است به یک بدعت بزرگ در برابر اربعین تبدیل شود.
وی گفت: یکی از موضوعاتی که پس از اربعین مشاهده میکنیم اقدامی به نام راهپیمایی بازماندگان اربعین است که نه تنها هیچ دلیلی برای انجام آن وجود ندارد بلکه در آینده ممکن است به یک بدعت بزرگ در برابر اربعین تبدیل شود.
امام جمعه یزد خاطرنشان کرد: به جای اینکه چنین کار بدون دلیل و توجیهی انجام دهیم، میتوان یک دسته عزاداری برای حضرت امام حسین (ع) ایجاد کنیم تا سو استفادهگران نتوانند در آن بدعتگذاری کنند.
ناصری یزدی تصریح دارد: در طول تاریخ هم برخی مراسمهای مشابه این موضوع به وجود آمد که پس از آن با بدعتهای مختلف مشکلاتی در مسیر ایجاد شد و حتی به اقدامی در مخالف حرکات دینی تبدیل شد.
بدعت و پیادهروی «جاماندگان از اربعین»
کنکاش تحریریه پایگاه خبری چل بیم همچنین حکایت از آن دارد که اصل پیادهروی به قصد زیارت امام حسین(ع) و به مقصد کربلا در روایات توصیه شده و از طرفی هر رفتار مشروعی که به عنوان نماد عزاداری برای امام حسین(ع) به شمار آید، دارای پاداش خواهد بود.
با این وجود، اما بدون آنکه مستندی از روایات داشته باشیم، نمیتوانیم مسیری از پیادهرویها را به عنوان سنتی برگرفته از سخن معصومان(ع) ترویج کنیم که اگر اینگونه باشد بدعت در دین به شمار خواهد آمد، اما اگر نگاهمان به اینگونه پیادهرویها تنها آن باشد که تمام عزاداریها با هر روش مباحی که باشد، دارای پاداش است و در صدد آن نباشیم که مدل خاص و طراحیشده توسط خودمان را به عنوان سنتی شرعی قلمداد کنیم، بدعت در دین به شمار نخواهد آمد.
انتهای پیام/.